Omgivningen


Rosengården ligger 300 m från havet med sandstrand och brygga.


Skåne är ju omtalat för alla sina golfbanor och det finns ca 30 golfbanor inom en radie av 1 timmes körning från pensionatet Den närmaste golfbanan, som är Bedinge GK, ligger på gångavstånd med

400 meter.


Cykelbana finns från Trelleborg till Ystad längs hela den vackra kusten och det går bra att hyra cyklar på Rosengården.


Det finns flera möjligheter att stilla sin hunger på sydkusten. Det erbjuds flera restauranger, pizzeria och café både i Beddingestrand och i  Smygehamn. Något man inte får missa är den goda Bedingeglassen och varför inte besöka Sveriges och Sandinaviens sydligaste udde Smygehuk och äta något av havets läckerheter, vid besöket på Sydkusten.


I Smygehuk ligger  t.ex Köpmansmagasinet som var ett tillhåll för pirater på 1800-talet. Idag används det bl a till konstutställninar och den återkommande jazzfestivalen varje år.


10 stycken kalkugnar byggdes på 18-1900-talet och det finns 9 stycken kvar i landskapet. Den äldsta kalkugnen ligger vid Köpmansmagasinet.


Inne i Trelleborg finns "Trelleborgen", en återskapad vikingaborg, vikingagård med långhuset och med tidsenlig inredning i allt från bänkar till textilier.


Åt andra hållet finner du "Skateholmsboplatserna" vid Tullstorpsåns vattenvårdsprojekt av nationellt  och internationellt intresse. Detta var ett fångstsamhälle för 7000 år sedan. 1980 fann arkeologer boplatser och ett 70 tal gravar och det upptäcktes att detta område har varit bebott under mer än 1000 år. För att se hur dessa människor såg ut finns en utställning på Trelleborgs museum "öga för öga" där de finns i naturlig storlek.


Vi är med i Eurorando, en vandringsled med Tullstorpsån+ Skateholmsboplatsen+ Biogascentret i Jordberga. Detta kulminerar under 10-17 september 2016. Boende bokas genom Nordic Travel under denna veckan.


Biogascentret i Jordberga är Sveriges största anläggning för biogas.
Copyright © All Rights Reserved